Sıkça sorulan sorular
DL(Ciğer/Nargile içim) için 3mg Freebase. Genellikle 40 watt üzeri ateşlemer için geçerlidir.
RDL(Yarı ciğer çekim) için 6mg Freebase. 25-50 watt ateşlemeler içindir.
MTL(Sigara içim)
– Atomizer: Günde 1 paket sigara için 9-12mg, 2 paket tüketim için 15mg tercih edebilirsiniz.
– Pod: Günde 1 paket tüketim için 18-24mg, 2 paket tüketim için 36 mg tercih edebilirsiniz.
NOTLAR:
1) Özellikle salt tercihinde, biz saf nik değerini baz alıyoruz. İthal salt üründe kaç mg tüketiyorsanız bizden de onu tercih ediniz. Yerli firmaların çoğu tuz değerini baz almaktadır. Yani onların 50mg ürünü bizim 28mg’a denk gelmektedir. Özellikle salt tercihinde bu konuyu dikkate alınız.
2) Saltta saf nik değerini baz aldığımızdan 50mg saltı hiç bir kullanıcıya tavsiye etmiyoruz. Ne kullandığınızı biliyorsanız 50mg tercih ediniz.
Aroma içeriği: The Flavor Apprentice, Flavour Art, Capella, Inawera, Flavor West, Flavorah, WS-23. Hangi ürünümüzde hangi aromayı kullanıyorsak, bunun bilgisini, ürün detay sayfamızda paylaşmaktayız.
Bitkisel Gliserin (VG): Carlo Erbaa (CAS No: 56-81-5). Saflık %100. Menşei, Fransa.
Propilen Glikol (PG): Oleon Bio (CAS No: 57-55-6). Bitkisel bazlı, anti alerjen. Menşei, Belçika.
Freebase Nik: Merck Millipore (CAS No: 54-11-5). Kabul görmüş, en kaliteli, saflığı en yüksek markadır. Menşei, Almanya.
Salt Nik: Chemnovatic Salt-B (CAS No: 88660-53-1). Menşei, Polonya. Saltbase oranları Chemnovatic sitesinin “Nicotine Benzoate” tablosu baz alınarak hesaplanmıştır. Belirtilen değerler “Pure Nicotine Content” değeridir.
Shortfill ürünlerimiz 60/40 oranındadır. Base Shot ve Freebase NicShot’larımız 60/40, Hybrid ve Saltbase NicShot’larımız 30/70 oranındadır. NicShot’lar ürünlere eklenince;
0-3-6-9-12-15mg ürünlerimiz 60/40,
18-24-36-50mg ürünlerimiz 50/50 oranında olmaktadır.
Ürün teslim alındıktan sonra kontrol edilir ve onaylandıktan sonra ücret iadesi gerçekleşir. Ücret müşterinin banka hesabına aktarılır.
***Shrink filmi sökülmüş ve/veya açılmış ürünlerin iadesi kabul edilmez.
Likitlerimizi yapmak için kullandığımız Bitkisel gliserin %100 farma kalitededir. Kullanım oranımız %80 ile %60 oranında değişmektedir.
Bitkisel gliserin bazlı likitler genellikle en az %50 ve en fazla %92 bitkisel gliserin içerir. Bu, e-sigara solunduğunda duman benzeri buhar üreten bileşendir. Bugün piyasada bulunan tüm likitler bitkisel gliserin bazlıdır. Bitkisel gliserin tipik olarak propilen glikolden daha fazla buhar üretimine sahiptir, ancak boğaza daha az vurum sağlar. Ayrıca propilen glikolden biraz daha viskoz (daha kalın) ve biraz daha tatlıdır.
Bitkisel gliserin içeren ürünler, evinizin etrafındaki çeşitli yaygın eşyalarda bulunabilir. Birkaç örnek şunları içerir:
Şeker ikamesi Makyaj, köpük, şampuan, köpük banyosu, tıraş sonrası ve deodorant gibi güzellik ürünlerinde Evcil Hayvan gıda Sabun Cilt ve el kremi Unlu mamüller – nemi artırır Kremler, jel kapsül hapları, losyonlar ve jöleler için kalınlaştırıcı jel olarak Göz ve kulak damlaları, diş macunları, macunlar ve birçok diş bakım ürünü
Bitkisel gliserin, USP sınıfı ve gıda sınıfında gelir. Moby Labs sadece USP dereceli (%100 saf) bitkisel gliserin kullanır.
Bitkisel gliserin, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından “genel olarak güvenli olarak kabul edilir” (GRAS) olarak sınıflandırılır ve Gıda Kimyasalları Kodeksi (FCC), Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) ve Avrupa Farmakopesi (Ph.D.) spesifikasyonlarına uygundur.
Bitkisel Gliserin Çalışmaları Gliserol, insanoğlunun bildiği en iyi huylu organik sıvılardan biridir. Hipoalerjeniktir, kanserojen değildir, teratojenik değildir ve mutajenik değildir. Beta-oksidasyon adı verilen bir süreçle oldukça kolay metabolize edilir. Bu süreç CO2 ve H2O üretimi ile sonuçlanır ve oldukça normal, yaygın ve doğal bir katabolik süreçtir.
Aşağıdakiler, Gliserol’ün SIDS ilk değerlendirme profili adlı bir çalışmadan birkaç alıntıdır.
Gliserol, yutulduğunda, solunduğunda veya cilt ile temas ettiğinde düşük toksisiteye sahiptir. Üst solunum yollarında lokal tahriş edici etkiler için NOACE 165 mg/m3’tür. Gliserol, 4000 mg/kw vücut ağırlığını aşan LD50 değerleri ile düşük düzeyde akut oral ve dermal toksisiteye sahiptir. Gliserolün cildi ve gözü tahriş etme potansiyeli düşüktür. Gliserol, bakteri suşlarında gen mutasyonlarına, memeli hücrelerinde kromozomal etkilere veya in vitro birincil DNA hasarına neden olmaz. Genel olarak, gliserolün genotoksik potansiyele sahip olduğu düşünülmemektedir. Doğurganlık ve üreme performansı üzerinde hiçbir etki gözlenmemiştir. Bu maddenin düşük tehlike potansiyeli nedeniyle bu çalışmada başka bir çalışma gösterilmemiştir.
Bitkisel Gliserin Alerjileri ve Yan Etkileri: Alerjiler Bitkisel gliserin alerjisi olma riski çok düşüktür. Gliserol metabolizması ile ilgili problemler yaşayabilecek tek popülasyon, serbest Gliserol’ü glikoza dönüştürebilen anabolik hepatik yol nedeniyle şeker hastaları olacaktır. E-sigara tüketim seviyesinde herhangi bir alerjik reaksiyona rastlanmamıştır.
Yan etkiler Bitkisel gliserin içeren likitlerin solunmasının en sık görülen yan etkisi ağız kuruluğu, boğaz ağrısı ve artan susuzluktur. Bu semptomlar, vücut bitkisel gliserine alıştıkça genellikle sadece birkaç gün ve bir hafta kadar sürer. Bu semptomlar, e-sigaranızı kullandıktan sonraki ilk birkaç hafta boyunca normalden daha fazla su ve sıvı içerek azaltılabilir.
Geleneksel sigaralardan e-sigaraya geçiyorsanız, tütün ürünlerini bırakmanın birçok yan etkisi olduğunu göreceksiniz. Yeni bir e-sigara kullanıcısının bu sigarayı bırakma yan etkilerini yanlış bir şekilde e-sigaraya bağlaması çok kolaydır, aslında bunlar muhtemelen vücudunuzun sigarayı bırakmaya verdiği tepkinin sonucudur. Sigarayı bırakmanın yan etkileri şunlardır: Ağız kokusu, mide ağrısı, mide bulantısı, kabızlık, iştah artışı, ciltte kopmalar, artan öksürük, uykusuzluk, depresyon, belirsizlik, sinirlilik, gaz, boğaz kuruluğu, burun akıntısı ve baş dönmesi. Sigarayı bırakmanın neden olduğu bu yan etkilerinin çoğu, e-sigara kullandıkça hafifleyecektir.
Propilen Glikol, bugün piyasada bulunan likitlerin çoğunda ikincil bileşendir. Çoğu likit, en az %8 ve en fazla %50 propilen glikol içerir. Bu, e-sigara solunduğunda duman benzeri buhar üreten bileşendir.
Propilen Glikol içeren ürünler, evinizin etrafındaki çeşitli yaygın eşyalarda bulunabilir. Birkaç örnek şunları içerir: Farmasötikler – Oral, enjekte edilebilir ve topikal formülasyonlar Makyaj, köpük, şampuan, köpük banyosu, tıraş sonrası ve deodorant dahil güzellik ürünleri Islak mendil Evcil Hayvan gıda Astım ilaçları
Propilen glikol enjekte edildiğinde, insan vücudunda piruvik asit (glikoz metabolizması sürecinin normal bir parçası, kolayca enerjiye dönüştürülür), asetik asit (etanol metabolizması tarafından işlenir), laktik asit halinde metabolize edilir. Düşük kronik oral toksisitesi nedeniyle propilen glikol, ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından doğrudan gıda katkı maddesi olarak kullanım için “genel olarak güvenli olarak kabul edildi” (GRAS) olarak sınıflandırıldı.
Propilen Glikol Çalışmaları Aşağıdakiler, şu doktorlar tarafından yapılan bir çalışmanın özetidir: O. H. ROBERTSON, CLAYTON G. LOOSLI, THEODORE T. PUCK, HENRY WISE, HENRY M. LEMON ve WILLIAM LESTER, JR. Adı: PROPİLEKS GLİKOL VE TRİETİLEN GLİKOLÜN MAYMUNLAR VE Sıçanlar ÜZERİNDEKİ KRONİK ZEHİRLİLİK İÇİN BUHAR İNHALASYONU VE AĞIZ YOLUYLA TESTLER.
“İnsanların yaşadığı atmosferlerde propilen glikol ve trietilen glikol buharlarının kullanılmasının güvenliğini belirlemek amacıyla, maymunlar ve sıçanlar, 12 ila 18 aylık periyotlar boyunca sürekli olarak bu buharların yüksek konsantrasyonlarına maruz bırakıldı. Fiziksel olarak benzer koşullar altında eşit sayıda kontrol hayvanı tutuldu. Trietilen glikolün yutulması üzerindeki etkilerin uzun vadeli testleri de yapıldı. Uygulanan dozlar, hayvanın glikol ile doymuş havayı soluyarak absorbe edebileceği glikol miktarının 50 ila 700 katını temsil ediyordu.
Test ve kontrol gruplarının büyüme hızları, kan sayımları, idrar muayeneleri, böbrek fonksiyon testleri, doğurganlık ve genel durumuna ilişkin karşılaştırmalı gözlemler, glikol atmosferlerindeki sıçanların sürekli olarak daha yüksek ağırlık kazanımları sergilemesi dışında, aralarında önemli bir fark göstermedi. Maymunların yüzlerindeki deride bir miktar kuruma, yoğun bir trietilen glikol sisine aylarca sürekli maruz kaldıktan sonra meydana geldi. Bununla birlikte, buhar konsantrasyonu, glikostat vasıtasıyla doygunluğun hemen altında tutulduğunda, bu etki meydana gelmedi.
Aynı şekilde otopside yapılan incelemede, glikolize havada tutulan hayvanlar ile normal oda atmosferinde yaşayan hayvanlar arasında herhangi bir farklılık ortaya çıkmadı. Glikolün herhangi bir genel veya lokal tahriş oluşturup oluşturmadığını belirlemek için akciğerlerin kapsamlı histolojik incelemesi yapıldı. Hiçbiri bulunamadı. Böbrekler, karaciğer, dalak ve kemik iliği de normaldi.
Bu deneylerin sonuçları, aylarca hem trietilen glikol hem de propilen glikol buharlarına maruz kalan hastalarda gözlenen herhangi bir kötü etkinin olmaması ile bağlantılı olarak, bu buharları doyma noktasına kadar olan miktarlarda içeren havanın tamamen zararsız olduğunu garanti eder.
Propilen Glikol Alerjileri ve Yan Etkileri Alerjiler Propilen glikol alerjisi olma riski çok düşüktür, ancak bazı araştırmacılar egzaması olan kişilerin propilen glikol alerjisi geliştirme şansının >%2 olduğuna inanmaktadır. Propilen glikol alerjiniz varsa veya olduysa, çoğumuzun günlük olarak kullandığı deodorant, şampuan, saç ve cilt ürünleri gibi propilen glikol içeren çok sayıda ürün olduğundan, bunu zaten biliyor olmanız çok muhtemeldir.
Yan etkiler Propilen glikol içeren e-sıvının solunmasının en sık görülen yan etkisi ağız kuruluğu, boğaz ağrısı ve artan susuzluktur. Vücut propilen glikole alıştıkça, bu semptomlar genellikle birkaç günden bir haftaya kadar sürer. Bu semptomlar, e-sigaranızı kullandıktan sonraki ilk birkaç hafta boyunca normalden daha fazla su ve sıvı içerek hafifletilebilir.
Geleneksel sigaralardan e-sigaraya geçiyorsanız, tütün ürünlerini bırakmanın birçok yan etkisi olduğunu göreceksiniz. Yeni bir e-sigara kullanıcısının bu sigarayı bırakma yan etkilerini yanlış bir şekilde e-sigaraya bağlaması çok kolaydır, aslında bunlar muhtemelen vücudunuzun sigarayı bırakmaya verdiği tepkinin sonucudur. Sigarayı bırakmanın yan etkileri şunlardır: Ağız kokusu, mide ağrısı, mide bulantısı, kabızlık, iştah artışı, ciltte kopmalar, artan öksürük, uykusuzluk, depresyon, belirsizlik, sinirlilik, gaz, boğaz kuruluğu, burun akıntısı ve baş dönmesi. Sigarayı bırakmanın bu yan etkilerinin çoğu, e-sigara kullanıldıkça azalacaktır.